Qui som

Som veïnes de Sant Cugat preocupades per l’actual plantejament de la ZBE al nostre municipi.  Som gent responsable i coherent que volem que les mesures per reduir la contaminació a la nostra ciutat siguin sostenibles, eficients, realistes i que incloguin a tothom. 

Per això hem decidit adoptar una postura proactiva i practicar la “crítica constructiva” aportant propostes per millorar la ZBE, ja que pensem que l’actual és un sense sentit en molts aspectes i que ha estat escassament planificada i/o explicada per l’Ajuntament de Sant Cugat.

Perquè aquesta Plataforma?

Perquè creiem que cal reduir emissions i millorar la qualitat de l’aire però sense generar desigualtats i perjudicis raonablement evitables a la ciutadania.

Perquè exigim una Administració diligent i responsable que hagi fet els deures en comptes de limitar-se a prohibir i actuar per impulsos o màrqueting polític.

Perquè som ecologistes, però dels que tenen com a principis el “qui contamina paga” i les 4R (reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar), i no els principis dictats per lobbies i grans empreses.

Perquè volem una ciutat ben planificada, real, practicable i a l’abast de tothom.

Perquè apreciem el valor cultural i històric dels béns i els indrets.

Perquè recolzem una societat cohesionada i que se senti implicada en els canvis.

Per tot això: REPENSEM LA ZBE!